Nutriționistul arădean Luminița Catană ne recomandă o rețetă simplă: smoothie cu spanac și fructe
Ingrediente:
O mână de frunze de spanac proaspăt, a banană, o linguriță de miere și o ceașcă de lapte de cocos.
Mod de preparare
Se mixează bine și se bea dimineața. Puteți adăuga o linguriță cu vârf de semințe de chia.
„Digestiv, ușor, energizant și plăcut la gust. Excelent și în convalescență, oboseală cronică sau indispoziție”, spune Lumința Catană.
Trebuie știut că frunzele spanacului conțin o adevărată bogație: fibre insolubile – susțin tranzitul intestinal și previn constipația și sunt benefice digestiei; sursă bogată de vitamine A, C, K1, acid folic, vitamina A, vitamina B6, B9 și E, fier, calciu și potasiu; compuși vegetali valoroși precum luteina, nitrați, quercentina, kaempferol, zeaxantina.
Luminița Catană mai spune că spanacul îmbunătățește vederea și contribuie la reducerea riscului de tulburări oculare legate de vârstă cum ar fi degenerescența maculară. Totodată contribuie la sănătatea aparatului cardiovascular, prin reglarea tensiunii arteriale și reduce riscul de boli cardiovasculare. Are efecte benefice pentru păr și piele, fiind un aliat prețios pentru sănătatea pielii, părului și mucoaselor. Este excelent pentru sănătatea oaselor, datorită conținutului bogat în vitamina K. Susține reglarea glicemiei, datorită conținutului de acid alfa lipoic și susține scăderea rezistenței la insulină.
Este contraindicat la persoanele cu risc crescut de formare a pietrelor la rinichi.
Nici un comentariu! Adaugă tu primul.