Specialistul în sănătate, Luminița Catană, ne arată în cartea „E vremea păpădiilor” volumul I despre faptul că sarea nu joacă doar rolul de condiment în mâncare. Sarea are și câteva însușiri pe care nutriționistul arădean ni le dezvăluie.
Sursă FOTO: Farmacia Catena
De exemplu: frișca și albușurile de ou se bat mult mai ușor dacă adăugați puțină sare. De altfel, puțină sare adăugată în sticla de lapte îi va păstra pentru mai mult timp prospețimea.
Sarea determină fierberea mai rapidă a apei și reduce timpul de gătire. Foarte puțină sare adăugată la o cafea în timpul preparării în ibric îi dă un gust și mai savuros.
Cu ajutorul sării putem verifica prospețimea unui ou. Un ou care plutește la suprafața apei dintr-un pahar cu apă cu sare nu mai este proaspăt.
Peștele și carnea frecate cu sare înainte de gătire au un gust mai intens și savuros.
Tootdată, Luminița Catană ne dezvăluie faptul că sarea are proprietăți dezinfectante și este un bun remediu în sănătate.
De pildă, dacă v-ați tăiat și presărați puțină sare, aceasta oprește sângerarea și are rol dezinfectant. Dacă aveți nasul înfundat, preparați o soluție salină din 100 ml apă filtrată și o linguriță de sare (cea de mare este cea mai recomandată), apoi aspirați pe nas de câteva ori și clătiți.
Gargara cu sare este un remediu excelent când suntem răciți și reduce durerile de gât. La fel, dacă avem o leziune bucală, sarea susține vindecarea ei mai repidă.
Folosită la o inhalație, are rol de calmare și este un remediu excelent pentru dureri de cap în sinuzite. Este de asemenea excelentă împreună cu sarea Epson în băile detoxifiante, când suntem răciți și epuizați, relaxează și calmează.
Cartea „E vremea păpădiilor” poate fi comandată accesând https://www.gramma.ro/.
Nici un comentariu! Adaugă tu primul.