Arădeanul Jekel Jozsef Frederik de profesie medic stomatolog are o pasiune deosebită pentru gătit. Acesta a participat la mai multe festivalurile culinare din vestul ţării. Deoarece este anotimpul smochinelor, acesta ne dezvăluie cum să le prepăm pentru a le păstra pentru iarnă.
Dulceaţă de smochine
INGREDIENTE:
35 de bucăţi de smochine mai verzi
1 kilogram de zahăr
400 ml de apă
o jumătate de lămâie
1 baton de vanile
1 baton de scorţişoară
MOD DE PREPARARE
„Se fierbe apa cu zahărul până devine lipicioasă. Se adaugă smochinele spălate şi scurse. Se fierbe pe jumătate fructul, aproximativ 30 de minute. Se lasă la răcit până a doua zi, când se scot fructele din sirop şi se fierbe din nou siropul până se face o pastă mai groasă, asemănătoare la consistenţă cu mierea. Se pun din nou fructele în sirop şi se mai fierb aproximativ 20-30 de minute. Se pun fructele (câte unul) în borcan şi se adaugă siropul. Capsăm şi întoarcem borcanele cu gura în jos pentru 2-3 minute, după care se pun la depozitare pe un pat cald,“, ne dezvăluie Jekel Jozsef Frederik.
Nici un comentariu! Adaugă tu primul.