Luminița Catană, o nutriționistă din Arad, ne dezvăluie în cartea: „E vremea păpădiilor” cum să preparăm salata cu țelină, mere și nuci.
Aceasta se poate consuma lângă o felie de pâine prăjită sau lângă friptură.
Ingrediente (pentru o persoană)
– 125 grame de țelină curățată (se folosește partea rădăcinoasă la această salată)
– un măr
– câțiva sâmburi de nucă
– două linguri de maioneză vegetală
– ulei esențial de limetă
– ulei de in sau de măsline
Mod de preparare:
Țelina spălată și curată se dă pe răzătoarea mare. Stropiți-o cu puțin suc de lămâie să nu se oxideze. Tăiați mărul bețișoare fine, pe care le stropiți cu suc de lămâie, să-și păstreze culoarea. Se amestecă mărul cu țelina, se adaugă puțină sare și se lasă câteva minute. Adăugați maioneză. Deși este opțională, face salata mai cremoasă. Adăugați uleiul de in sau de măsline, precum și uleiul esențial. La final, adăugați nucile și, pentru un gust mai plăcut, le puteți prăji puțin înainte într-o tigaie, dar fără ulei. Pentru un efect savuros, le puteți hidrata. Depinde de gustul și preferințele fiecăruia. Lăsați să se pătrundă aromele și texturile și serviți. Simplitate și gust bogat, aromă și rafinament în farfurie.
Nici un comentariu! Adaugă tu primul.