Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) – Sucursala Arad, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean, Consiliul Județean Arad și Primăria Municipiului Arad, organizează pe 13 martie, la Teatrul Clasic Ioan Slavici din Arad, de la ora 10:30, semifinala concursului de planuri de afaceri „Maratonul pentru Educație Antreprenorială”, parte a programului național omonim. „Maratonul pentru Educație Antreprenorială” are drept scop descoperirea vocației liceenilor și susținerea educației antreprenoriale cu aplicabilitate practică. Programul se află la ediția a III a și este organizat în parteneriat cu Ministerul Educației, Universitatea de Vest din Timișoara și Asociația Națională a Antreprenorilor.

Anul acesta „Maratonul pentru Educație Antreprenorială” se va desfășura în 27 de județe, urmând ca marea finală să fie organizată în mai, la București.
Educația antreprenorială reprezintă o prioritate în asigurarea unei educații adaptate la nevoile economice ale României, cât și la valorile europene în contextul globalizării și al digitalizării la nivel mondial. Consolidarea educației antreprenoriale în școli, instituții de învățământ profesional și universități va avea un impact pozitiv asupra caracterului dinamic al antreprenoriatului în cadrul economiei noastre. Pe lângă contribuția adusă la crearea întreprinderilor sociale și la înființarea de noi întreprinderi, educația antreprenorială îi va ajuta pe tineri să își dezvolte capacitatea de inserție profesională și să manifeste un spirit „intraprenorial” mai accentuat în activitatea lor din cadrul organizațiilor existente, la nivelul sectoarelor social, public și privat.


CONAF oferă tinerilor posibilitatea de a-și descoperi pasiunile și talentele înnăscute, facilitând adaptarea lor în piața muncii aflată într-o continuă evoluție.
Începând cu data de 01 noiembrie 2024, CONAF Arad împreună cu ISJ Arad au inițiat Maratonul Pentru Educație Antreprenorială prin organizarea de ore de educație antreprenorială susținute de către antreprenori locali în licee pentru elevi din județul Arad.
La etapa județeană a concursului de planuri de afaceri vor participa 10 echipe formate din 4-6 elevi de la licee din județul Suceava. În cadrul evenimentuluivor fi prezenți reprezentanți de cel mai înalt rang ai autorităților locale, antreprenori cu notorietate, elevi și profesori.
Juriul, format din antreprenori de renume, va puncta ideea de afaceri, punerea în aplicare, rezultatele prevăzute prin planul de afaceri, lucrul în echipă prin identificarea rolului corect pentru fiecare membru al echipei, precum și modalitatea de prezentare.
Primele trei echipe câștigătoare, calificate la finală, vor participa la prezentări și discuții susținute de organizatori, autorități locale implicate și antreprenori cu notorietate națională. Aceste discuții îi vor ajuta pe liceeni să-și înțeleagă mai bine interesele și potențialul în acest domeniu și le vor oferi o perspectivă valoroasă asupra lumii antreprenoriale.
Intrarea la eveniment este liberă, în limita locurilor disponibile.
Cele 10 licee arădene inscrise în competiție:
Colegiul Național MOISE NICOARA
Colegiul Național Preparandia Dimitrie ȚICHINDEAL
Colegiul Național ELENA GHIBA BIRTA
Colegiul MihailViteazul – INEU
Liceul Ioan Buteanu GURAHONȚ
Liceul Sever Bocu LIPOVA
Liceul Atansasie Marienescu LIPOVA
LiceulTeoretic SEBIȘ
LiceulTeoretic Gheorghe Lazăr PECICA
LicetulTeoretic Mihai Veliciu CHIȘINEU CRIȘ
Premiile :
PREMIUL I – 3.000 lei – cu participare la finala de la București
PREMIUL II – 2.000 lei- cu participare la finala de la București
PREMIUL III – 1.000 lei
7 MENȚIUNI x 800 lei – 5.400 lei
„Am descoperit copii cu idei geniale de afaceri și ne-am dorit promovarea lor atât la nivel local cât și la nivel național. Ne-am propus să aducem ca speakeri și membri ai juriului antreprenori cu notorietate, business angels, persoane care pot deveni mentori pentru generația actuală de liceeni. Mă bucurcă un astfel de maraton are loc la Arad”, a afirmat Ana-Maria Dragoș, președinte CONAF Arad.
Cristina Chiriac, președinta CONAF a declarat „O societate puternică, este clădită pe o educație susținută de toți actorii implicați, prin activități concrete, incluse sau nu, pentru moment, în curicula școlară. Trebuie să fim conștienți atât noi, mediul antreprenorial, cât și instituțiile abilitate, părinții și profesorii de potențialul enorm pe care tânăra generație îl are. Acțiunile fiecăruia dintre noi trebuie să conveargă în direcția valorificării aptitudinilor, a înclinației, a inteligenței deosebite pe care copiii generației acestea o au. Felicit sucursala Arad pentru energia și capacitatea de a disemina prin acțiuni concrete, valorile la care fiecare dintre membrii noștri subscriu! Pentru CONAF, este anul convergenței și inputurile pe care mediul antreprenorial local le transmite prin fiecare sucursală, sunt neprețuite.”
Cei doi speakeri motivaționali sunt: Drd. Mara Popa, creator de modă și Florin Mariș, coregraf Televiziunea Română. Evenimentul va fi prezentat de actorul Zoltan Lovas.
Drd. Mara Popa este un designer inovator, fondatoarea brandului SCARS by Mara Popa, unde moda devine artă purtabilă. Cu un stil sculptural și rafinat, creațiile sale îmbină emoția cu eleganța, fiind apreciate la evenimente de prestigiu precum Romanian Fashion Week.
Doctorandă la Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca, Mara Popa redefinește moda contemporană prin atenția la detalii și viziunea sa artistică, transformând fiecare piesă într-o poveste vizuală.
Florin Mariș este un coregraf de renume, apreciat pentru eleganța și rafinamentul spectacolelor pe care le creează. Cu o carieră impresionantă, a lucrat pe scene din România și din străinătate, colaborând cu artiști consacrați și aducând un plus de strălucire fiecărui proiect.
În prezent, coordonează coregrafia emisiunii „Drag de România mea” de la TVR 2, unde talentul și pasiunea sa pentru dans transformă fiecare apariție într-un moment memorabil. Fie că este pe scenă, în culise sau în lumea modei, Florin Mariș rămâne un adevărat artist, redefinind eleganța în mișcare.
În data de 10 decembrie 2019, Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin – CONAF, Federația Patronală Petrol și Gaze – FPPG împreună cu Ministerul Educației și Cercetării- MEC, au semnat Acordul de Parteneriat–PACTUL PENTRU EDUCAȚIE ANTREPRENORIALĂ pentru susținerea și dezvoltarea competențelor antreprenoriale în rândul tinerilor și introducerea începând cu anul 2020, opțional, în școlile gimnaziale și liceu a orelor de antreprenoriat.
În data de 6 septembrie 2022 Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF), Federația Patronală Petrol și Gaze (FPPG) împreună cu Ministerul Educației – (ME) au semnat pentru următorii 4 ani protocolul privind „Pactul pentru Educație Antreprenorială” prin care vor susține dezvoltarea competențelo rantreprenoriale în rândultinerilor, prin modalități noi și creative de predare și învățare.
În baza Pactului pentru Educație Antreprenorială semnat la nivel național, CONAF Arad a încheiat Acordul de parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean și Consiliul Județean Arad pentru desfășurarea de ore de educație antreprenorială în școli și licee.
Maratonul pentru Educație Antreprenorială, ediția a treia, este cel mai amplu program național dedicat descoperirii vocației tinerilor, adresându-se liceenilor cu abilități antreprenoriale, profesorilor, cât și antreprenorilor care vor întâlni în adolescenții înscriși la concurs angajații de mâine.
Partener principal: Auchan
Proiectinițiat de CONAF – Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin , Coorganizator Asociația Națională a Antreprenorilor
𝐏𝐚𝐫𝐭𝐞𝐧𝐞𝐫 𝐢𝐧𝐚𝐭̦𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥𝐢: Ministerul Educației, Universitatea de Vest din Timișoara, BizzClub, UNICEF România, Patronatul Femeilor Antreprenor, Adservio
Această inițiativă face parte din „Maratonul pentru Educație Antreprenorială”, program lansat în 2023 de Asociația Națională a Antreprenorilor (ANAA), în parteneriat cu Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin CONAF.
Despre CONAF:
Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) este ceamai relevantă confederație din România care militează pentru eficientizarea dialogului cu autoritățile, conlucrarea pentru elaborarea de politici publice care să conducă la creșteree conomică sustenabilă și sprijină antreprenorii, recunoscându-le meritele. CONAF reprezintă cea mai mare entitate de acest gen din România, o organizație care susține și promovează antreprenoriatul românesc, lucru fără precedent, care deschide orizonturi de colaborare și cooperare atât pe plan intern cât și internațional. CONAF a luat ființă̆ ca urmare a necesitații de a crea o cultură antreprenorială modernă, sustenabilă și echitabilă, nu numai pentru antreprenoriatul feminin, ci și pentru întregul mediu de business. CONAF are în componența sa 30 sucursale, 2 federații, 12 patronate, 38 asociații și peste 5.500 de companii, peste 245.000 de angajați.
CONAF organizează̆ evenimente importante pentru societatea românească̆, centrate pe educație continuă, conștientizare și găsire de soluții pentru probleme și domenii de larg interes public. Dezvoltă și finalizează proiecte naționale cu un impact puternic, atât pentru societate, cât și pentru strategiile de dezvoltare ale autorităților centrale și locale.
Printre proiectele CONAF, amintim „Pactul pentru Tineri”, „Maratonul pentru Educație Antreprenorială” „DigitalUP” „Pactul pentru Muncă” – înparteneriat cu FPPG, „Pactul pentru Educație Antreprenorială” , ”Romanian Venture Forum” seria de dialoguri deschise, „Turismul Românesc: Între impas și oportunitate”, ce au generat pe lângă̆ ecourile în spațiul public, decizii legislative schimbări pozitive de mentalități. Sute de speakeri și mii de antreprenori au dezbătut în cele mai importante orașe românești, cele mai stringente probleme, în scopul găsirii soluțiilor optime și celor mai bune strategii de viitor.
CONSILIUL DIRECTOR CONAF: Cristina Chiriac, Dana Nuță, Anca Damour, Alina Gamauf, Camelia Șucu, Tatian Diaconu, Marius Ghenea, Nicoleta Munteanu, Gabriela Montoiu, Hildegard Brandl, Corneliu Bodea, Amalia Năstase, Viorica Pușcaș.
Nici un comentariu! Adaugă tu primul.