Proiectul educațional-cultural „Olimpiada de caligrafie-Penița de aur ” ediția a III-a, a avut loc în perioada 14-15 februarie 2025, organizatori fiind Școala „Sfântul Ierarh Nicolae” Arad și Asociația Social-Educativa „Filologos”Arad, în parteneriat cu Asociația „Atelier de Cuvinte”, Casa Corpului Didactic „Alexandru Gavra” Arad, Inspectoratul Școlar Județean Arad și Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” Arad.

Acest proiect urmărește să promoveze în comunitatea noastră, importanța și beneficiile scrisului de mână. Din 2023, proiectul cuprinde: olimpiadă de caligrafie pentru elevii de clasele a III-a și a IV-a, conferințe și ateliere de caligrafie atât pentru copii, cât și pentru adulți. Interesul pentru acest proiectul a crescut an de anșiaatras public tot mai numeros, atât la nivel de județ, cât și la nivel regional.
„Vineri, 14 februarie, ne-am bucurat de prezența a zeci de părinți și copii, la Atelierul de caligrafie. Mulțumim d-nei director prof. Adela Redeș pentru colaborare și găzduire și mulțumim d-nei Cosmina Dunca de la librăria ”Libra Art &Hobby”, pentru prezentarea frumoasă referitoare laistoria scrisului de mână și pentru instrumentele de scris puse la dispoziția participanților. Sâmbătă, 15 februarie, s-a desfășurat la Școala „Sfântul Ierarh Nicolae” AradaIII-a ediție a olimpiadei de caligrafie, ce a adunat aproape 100 de elevi pasionați și pricepuți la scrierea frumoasă, din tot județul Arad. La finalizarea concursului, fiecare elev a primit o diplomă de participare și un caiet de inițiere în caligrafie, oferit de sponsorii noștri. Astfel, copiii își vor dezvolta gustul pentru scrisul de mână și vor profita de multiplele beneficii pe care această acțiune le are în dezvoltarea lor. Rezultatele olimpiadei se vor afișa la finalul săptămânii viitoare. Marele premiu pentru participanții la nivelul de școlarizare clasa a III-a și clasa a IV-a , este un stilou cu penița de aur. Mulțumim librăriei ”Libra Art & Hobby”, declară Giorgiana Elena Popan, coordonatorul proiectului.
”Ne bucurăm că Aradul este primul județ care organizează un astfel de concurs valoros în dezvoltarea psiho-emoțională, dar și sub aspect cognitiv, a copiilor noștri. De asemenea, am demarat parteneriate și cu alte județe, în vederea implementării acestui proiect. Anul acesta, județul Timiș, prin Școala Gimnazială Dumbrăvița, ne este alături. Ne bucurăm și le mulțumim!” adaugă prof. Lucian Popescu, directorul școlii organizatoare.
„Am avut oportunitatea să colaborăm cu oameni minunați, care au crezut în acest proiect și s-au implicat alături de noi. Mulțumim pentru susținered-nei insp. școlar general adjunct Janina Coraș și d-nei insp.prof. Camelia Moler, Ioana Popescu –coordonatorul Asociației”Atelier de Cuvinte”, prof. Simona Cauca și prof.Adriana Florea – Colegiul de Artă „Sabin Drăgoi” Arad, prof.Corina Katay- Colegiul Național Preparandia „Dimitrie Țichindeal” Arad și prof. Anca Stănculea. Nu în ultimul rând mulțumim echipei de profesori ai școlii noastre pentru toată munca depusă!Fără ei nu am fi reușit să ajungem până la acest nivel” transmite Laura Eșnican, președintele Asociației Social-Educative ”Filologos” Arad, fondatoarea școlii organizatoare.








Nici un comentariu! Adaugă tu primul.