Cele mai în trend nuielușe de Sfântul Nicolae se găsesc în Atrium Mall, la parter. Nuielușele sunt confecționate cu grijă de către familia Toth.
Sunt nuielușe cu cea mai bună (n) învățătoare, bunic, bunică, soacră, mamă, soră, soț, soție, coleg, șefă și cu mesajul „Să ningă cu vise împlinite”. De asemenea, cei care doresc se vor personaliza de pe o zi pe alta.
La nuielușele respective s-a lucrat cu câteva luni înainte și sunt din bambus, felii de portocale, mere, iar mesajele sunt scrise cu laserul. Prețul este de 15 lei, dar dacă se cumpără mai multe se poate negocia.
„Ne pregătim cu multe luni înainte. Am uscat mere și portocale. Este de lucru mult. Sloganul anului este: „Păcat că nu ai fost cuminte!!”, spune Anca Toth.
De asemenea, pe lângă nuielușe, Anca spune că are și bijuterii de tot felul.
„Cei care doresc bijuterii ne vor găsi în mal până pe data de 24 decembrie”, mai adaugă Anca.
Comenzi sau detalii la telefon: 0735552255
Povestea lui Moș Nicolae și a nuielușei
Dacă mult timp, nuielușa se punea doar în ghetele celor mici, acum se dă și la adulți.
Tradiția spune ca ghetuțele să fie curate, în noaptea de 5 spre 6 decembrie, iar darurile vor umple încălțările copiilor cuminți. Însă, cei care nu au fost cuminți primesc o nuielușă. Aceasta are rolul de le aminti micuților ca până la anul, să devină ascultători, iar în locul nuielușei, vor veni din nou darurile.
Moș Nicolae, sau Sfantul Nicolae, s-a născut în cetatea Patara din ținutul Lichiei din Asia. De mic copil, Sfântul Nicolae (în limba greaca înseamnă biruitor de popor) uimea cu minunile făcute, dovedindu- se un ales a lui Dumnezeu.
După ce i-au murit părinții, Nicolae și-a împărțit toată averea săracilor și a ctitorit mănăstirea Sionului aflată lângă Mira, capitala Lichiei, călătorind ca prelat la Ierusalim. În ultima parte a vieții sale, Sfântul Nicolae s-a retras la mănăstirea Sionului, unde a și fost înmormântat în anul 352 pe data de 6 decembrie. Opt ani mai târziu, împăratul Justinian a ridicat la Constantinopol o biserică, în cartierul Vlaherne, cu hramul Sfântul Nicolae. Imprastiindu-se vestea că din mormântul său izvorăște mir, creștinii de pe tot pământul au făcut pelerinaje, vindecându- se de boli incurabile și având parte de tot felul de minuni.
Povestea nuieluşei lui Moş Nicolae – Sfântul Nicolae, pe atunci episcop de Myra, i-a dat o palmă ereticului Arie, care îndrăznise a huli cele bisericești. De aici a rămas în tradiție ca, celor neascultători, Moș Nicolae să nu le aducă daruri în ghetuțe, ci o nuielușă din ram de măr.
Cu timpul nuielușele au fost făcute cât mai comerciale pentru a se putea vinde cu ușurință.
Nici un comentariu! Adaugă tu primul.