Organizatorii Galei Elitelor Arădene au susținut, astăzi, la sediul Consiliului Județean Arad, o conferință de presă în care au vorbit despre ediția (n.r. a IV- a) din acest an, care va avea loc în data de 15 martie, de la ora 19:00, la Palatul Cultural din Arad.
În cadrul Galei vor fi înmânate premii pentru șase personalități marcante ale urbei, dar și un premiu de încurajare a unor tineri cu potențial, care au rezultate deosebite la învățătură.
Evenimentul este organizat de 8 asociații arădene, care s-au reunit sub egida Marii Loje Naționale, dintre care amintim: Fraternitas 37, Concordia 271, Preparandia 345, Milan Tabacovici, Aurel Ardelean Academica, SF 6020, Casa cu Lacăt și Asociația Emera.
„Apreciez parteneriatul pe care îl avem cu societatea civilă și aici sunt incluse cele două instituții care reprezintă societatea civilă și anume Consiliul Județean Arad și Primăria Municipiului Arad care ne sunt alături de la prima ediție. De asemenea vreau să evidețiez parteneriatul academic pe care îl avem cu cele două univerității: Aurel Vlaicu și Vasile Goldiș cu ajutorul cărora prin comisiile pe care le stabilesc se produce jurizarea în cadrul Galei. În acest an este susținută partea artistică de către cei 3 Tenori Ieșeni care sperăm să ne ofere un program artistic de mare ținută, iar în deschidere Filarmonica Arad va fi cea care ne va încânta cu un program pe măsura evenimentului. În ora de primire a invitațiilor între 18.00 și 19.00 aveam de asemenea organizat un moment cultural în care participanții sunt îndemnați la o investigare îndreptată spre interiorul fiecăruia și de asemene vom avea o interpretă la pian din Arad”, a declarat Nicolae Iancu, președintele Consiliului pentru Elitele Aradului.
Recitalul de pian este oferit de Lole Annamaria și prezentarea poeziilor semnate de Ioan Matiuț.
Juriul este compus, și în acest an, din cadrele universitare de la cele două universități arădene Universitatea „Aurel Vlaicu” și Universitatea de Vest „Vasile Goldiș”, unii chiar membri în Academia Română, fiecare instituție analizând candidați pentru câte trei premii.
UAV va desemna câștigătorii la Premiul Caius Iacob – pentru matematică, științe inginerești, Premiul Dimitrie Cameniță – pentru științe sociale, economie și antreprenoriat și Premiul Ștefan Augustin Doinaș – pentru performanțe deosebite în educație, iar UVVG va desemna câștigătorii la Premiul Sever Frențiu – pentru științe umaniste și arte, Premiul Aurel Ardelean – pentru științe biologice și biomedicale și Premiul Francisc Von Neuman – pentru promovarea imaginii Aradului.
Despre aceste parteneriate au vorbit conf. univ. dr. Teodor Florin, rectorul Universității „Aurel Vlaicu” din Arad și conf.univ.dr. Andrei Marius Anghelina, prorectorul Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad.
De asemenea, președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca și vicepreședintele Sergiu Bîlcea, au vorbit despre importanța acestei Gale. Aceștia au specificat că instituția pe care o conduc este deschisă la orice parteneriat care ajută la construcția orașului și județului nostru, fie că vorbim de această zonă a elitelor, fie de sport, sănătate sau alte domenii.
Coorganizatorul Alexandru-Tiberiu Dekany a vorbit despre Aradul de altădată.
„Suntem mulți care trăim puțin nostalgic când ne gândim la Aradul de altădată și îmi aducm aminte cu plăcere că în urmă cu o sută de ani arădenii ajungând la un anumit nivel din punct de vedere economic și industrial, Aradul fiind un oraș dezvoltat în aceste domenii, s-a pus problema de către marii industriași în frunte cu familia Neuman că a venit momentul pentru ca Aradul să fie cunoscut pe harta Europei, să fie cunoscut și din punct de vedere cultural. S-au făcut atunci foarte multe demersuri în acest sens și astăzi ne bucurăm de multe instituții culturale”, a spus Alexandru-Tiberiu Dekany.

Nici un comentariu! Adaugă tu primul.