Femeia din Drauț care și-a pierdut unul dintre copii duce, în continuare, o luptă. Deși a fost acuzată de ucidere din culpă, a primit o pedeapsă blândă. Judecătorul a considerat că nu e necesară condamnarea mamei și a dispus amânarea aplicării pedepsei (n.r. nu va face închisoare). De atunci mama regretă zi de zi ce s-a întâmplat cu fetița ei de numai doi ani și câteva luni.
Tragedia care a luat liniștea familiei s-a petrecut în octombrie 2022, când fetița, în vârstă de 2 ani și 7 luni, a ieșit din casă și a călcat pe un fir de curent de la mașina de spălat ce era în apă. Aceasta s-a electrocutat și a murit pe loc. Mama ei a lăsat-o în cameră la somn și nicio clipă nu s-a gândit că micuța va ieși afară. Femeia mai are acum 7 copii, cel mic având doar trei luni. De atunci viața lor s-a schimbat, iar durerea mamei este pe zi ce trece tot mai mare. Vestea bună este că femeia poate rămâne acasă să își crească copiii, deoarece sentința nu o trimite la închisoare. Avocatul a obținut amânarea aplicării pedepsei, ceea ce înseamnă că femeia este liberă, însă sub supraveghere, iar timp de doi ani ea trebuie să îndeplinească anumite condiții.
Redăm mai jos soluția pe scurt a instanței:
În baza art. 396 alin. (1), (4), (10) Cod de procedură penală raportat la art. 83 Cod penal stabileşte pedeapsa de 8 (opt) luni închisoare în sarcina inculpatei C. L., pentru săvârșirea infracțiunii de „uciderea din culpă”, prev. de art. 192 alin. 1 C.p. În baza art. 83 alin. (1) Cod penal amână aplicarea pedepsei închisorii pe un termen de supraveghere stabilit în condiţiile art. 84 Cod penal, de 2 ani de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri. În baza art. 85 alin. (1) Cod penal pe durata termenului de supraveghere, inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Arad la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art. 86 alin. (1) Cod penal pe durata termenului de supraveghere, datele prevăzute în art. 85 alin. (1) lit. c) – e) se comunică Serviciului de Probaţiune Arad. În baza art. 404 alin. (3) Cod de procedură penală atrage atenţia inculpatei asupra consecinţelor nerespectării măsurilor de supraveghere şi obligaţiilor impuse şi ale săvârşirii de noi infracţiuni în cursul termenului de supraveghere. Instanţa va lua act de faptul că în cauză nu au fost formulate constituiri de parte civilă. În baza art. 274 alin. (1) C.proc.pen. obligă pe inculpată la plata sumei de 700 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat din care 500 lei cheltuieli judiciare în cursul urmăririi penale. În baza art. 272 alin. 1 Cod procedură penală, dispune plata sumei de 998 lei, reprezentând onorariul avocatului din oficiu Truţ Simona-Claudia, conform delegației DGP-250/2025, din fondul Ministerului Justiţiei către Baroul Arad. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată azi, 14.03.2025, prin punerea la dispoziţia părţilor şi a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei”.
FOTO: arhivă

Nici un comentariu! Adaugă tu primul.